Logotip podjetja

)

Logotip
podjetja

Logotip je prvi stik s podjetjem ali blagovno znamko in predstavlja vizualni prikaz vrednot in vizije podjetja. Logotip je lahko slikovni, besedni ali kombinacija obeh, slog pa je odvisen od podjetja.

Najbolj enostaven logotip je besedni, ki je lahko v obliki kratic ali črk. Gre za tipografski logotip, ki ponavadi predstavlja začetnice imena podjetja ali blagovne znamke.

Besedni znaki so prav tako ustvarjeni z močjo tipografije in predstavljajo ime podjetja ali blagovne znamke.

V obeh slogih mora biti uporabljena čitljiva in berljiva tipografija, po možnosti izdelana specifično za podjetje. Pisave izdelane le za namene podjetja najbolje ujamejo čustva in jedro blagovne znamke. Slog pisave in barva določata razpoloženje in omogočata pristop do strank.

Polica izbora
Nekaterim ustreza, drugim ne

GALERIJA:
• Polica izbora
• Nekaterim ustreza, drugim ne
• Aladinova svetilka

Aladinova svetilka

Simboli so logotipi v obliki slikovnih znakov, ki vizualno predstavljajo posel oziroma podjetje. Slikovni logotip je lahko v obliki stiliziranih izrisov, ki sprožajo čustva in običajno nosijo globlji pomen ali sporočilo. Simboli so lahko zelo nazorni, lahko so v obliki abstraktne slike ali maskote. Čim preprostejša je oblika, lažje si jo opazovalec zapomni.

Logotip lahko združuje tudi oboje, emblem ter besedni znak. Tipografija je skupaj s simbolom povezana, lahko sta integrirani eno v drugo, skupaj pa tvorita večjo sliko. Kombinacija zagotavlja boljše dojemanje blagovne znamke, saj kupci lažje povežejo ime s simbolom. Pomembno je, da lahko oba dela logotipa uporabljamo ločeno in hkrati še vedno zagotavljamo vizualno prepoznavnost. VEČ

(

.

Vaše podjetje potrebuje profesionalni LOGOTIP in VEČ!

Contact Us

Izberite, če potrebujete ponudbo ali več informacij ...