Veliko ali majhno

)

Veliko
ali majhno

Veliki filmski studiji imajo proračun in zmožnost, da ustvarijo vse, kar si filmski režiser zaželi. Imajo vso tehnologijo, kulise in denar za izdelavo uspešnih filmov, ki si jih manjši studio s težavo privošči. Borijo se z visokimi stroški svojih studiev in opreme, v porastu pa so manjši, cenovno dostopnejši studiji, ki omogočajo enako kakovost produkcije.

Razlika je le v visoko plačanih igralcih, ki pa v obilici novih niso več nuja. Veliko novih filmov kljub zapriseženi igralski zasedbi in visokemu proračunu ne dosega kakovosti zgodb ali igralskih sposobnosti manjših manj znanih neodvisnih studijev. Velikost studija nima večjega pomena.

The girl - The 7 Year Itch
Rachel - Blade Runner

GALERIJA:
• The 7 Year Itch, the Girl
• Blade Runner, Rachel
• Kill Bill, the Bride

Kill Bill, the Bride

Velike marketinške agencije in oblikovalski studiji nimajo nujno boljše produkcije od samostojnih podjetnikov. Dejstvo je, da je večina samostojnih oblikovalcev ali marketinških svetovalcev pričelo samostojno kariero po pridobljenih agencijskih izkušnjah. Večinoma odhajajo, saj velika podjetja projekte omejujejo s časom in viri, da bi ustvarili večji prihodek podjetju. Hkrati se dela več projektov, kar povzroča delovni stres in slabe rezultate.

Samostojni strokovnjaki lahko vložijo več časa v svoje stranke in projekt, saj so bolj osredotočeni na delo in ustvarjalnost. Delo samo na enem projektu hkrati prinaša boljše rezultate. Ker ni velikih obratovalnih stroškov za pisarne in zaposlene, omogočajo strankam nižje cene pri enaki kakovosti, kot jo nudijo velike agencije. Razlika je le v tem, da se ne plačuje za prestižno ime, ampak le za kakovostno opravljeno delo.

(

.