Napotki za oblikovanje

)

Napotki
za oblikovanje

Različne velikosti in teža elementov ali kontrasti barvne palete lahko opazovalca vodijo po začrtani smeri. Grafična zasnova se uravnoteži s simetrijo, katera lahko sprva deluje kot statična oziroma toga, ali s asimetrijo, ki je njeno dinamično nasprotje. Z uporabo ene ali druge se elemente postavitvi v harmonično celoto in tako poveča njihova opaznost.

Kompozicija igra pomembno vlogo, saj le enoten dizajn zagotavlja, da opazovalec dobi jasno sporočilo. Z uporabo mrež se postavit elemente skladno in organizirano. Z definiranjem mreže se določi žarišča in ustvari postavitve, ki vodijo opazovalca po mediju.

Bolje varno, kot obžalovanje
Poskusi kaj novega

Pomembno je izbrati tipografijo s pravim tonom za blagovno znamko in se omejiti na 2, maksimalno 3 tipografije. Velike kose besedila se razbije in se jih z uporabo ikonografije naredi vizualno bolj zanimive. Premišljena uporaba barv, ki vplivajo na psiho opazovalca se omogoči, da je sporočilo bolj navdihujoče in prepričljivo. Kontrastne barve imajo enak učinek kot različice pisav in pomagajo ustvariti hierarhijo.

Belina med elementi je enako pomembna kot vsa ostala izpolnjena območja. Elementi v zasnovi naj dobro sorazmerni, skladni in ustrezno poravnani. Vsak neporavnan element, ki je zunaj meje pričakovanega lahko pomaga doseči žarišče in prevlado nad ostalimi elementi.

GALERIJA:
• Bolje varno, kot obžalovanje
• Poskusi kaj novega

(

.