Nezadovoljiv projekt

)

Nezadovoljiv
projekt

Nekateri projekti izgubijo navdih zaradi naročnikovih smernic in njegovega ozkega pogleda na problematiko. Neopodučeno oko in vizija posameznika lahko omejujeta uspeh projekta. Večinoma tudi iskren pogovor s ne šteje, saj posamezniki včasih ne razumejo, da je njihov pristop napačen.

Ne razumejo, da je ustvarjalno delo resno kakor delo mehanika, ki popravlja njihov zelo cenjen avtomobil. Če bi mehanik pri popravljnaju avtomobila sledil lastnikovim idejam, kako pristopiti k težavi, se avto nikdar ne bi popravil. Enako velja za slab dizajn, ki je v večini primerov rezultat trme naročnika. Včasih projekt postane preveč zapleten zaradi konstantnega spreminjanja ali množice popravkov in preprosta naloga enostavno nikdar ne doseže cilja.

Razsvetli me
Odpelji me stran

Tudi kratko zastavljeni roki pogosto omejijo ustvarjalni delovni tok in prispevajo k občutku nezadovoljivega projekta. Ustvarjalno delo zahteva čas, saj oblikovalec preizkuša različne kombinacije, da doseže najboljši rezultat. Delo pod pritiskom lahko povzroči nezadovoljivo ozračje, rezultat pa je lahko različno ali dober ali slab.

Na koncu se je včasih preprosto potrebno sprijazniti, da ima naročnik pač prav. Delo je potrebno opraviti, in lahko samo upaš na najboljši rezultat.

GALERIJA:
• Odpelji me stran
• Razsvetli me

(

.